ZIMSKE BAŠTE: Zatvaranje kristal folijom

04.01.2021.

Podijeli članak:

Da bi proširili kapacitete, ugostitelji se sve češće odlučuju da bašte svojih objekata zatvore kako bi ih mogli koristiti i u zimskom periodu Zatvaranje bašta se može raditi na nekoliko načina, a danas vam predstavljamo zatvaranje uz pomoć kristal folije.

Kristal folija je providni PVC materijal. Pogledom kroz foliju ne dolazi do zamućenja kao ni do prelamanja slike u očima kao što se dešava sa drugim prozirnim plastičnim materijalima. Zatvaranje ugostiteljskih objekata uz pomoć kristal folije je zapravo najjednostavniji i cjenovno najpristupačniji način. Konstrukcija na koju se montira providna folija za zimske bašte i druge objekte se izrađuje od metalnih profila.  U ovom slučaju folija se prošiva bočnim rajfešlusima i kaišićima u gornjem dijelu koji služe za pričvršćavanje namotane rolne.

Drugi princip je uz pomoć vertikalnih balkonskih tendi na koje se umjesto akrilnog platna namontira folija. Folija se odmotava i zamotava uz pomoć reduktora. Sa strana se montiraju aluminijske vodilice koje pružaju dodatnu zaštitu i estetiku.

Cijena zatvaranja kristal folijom zavisi od više faktora među kojima su najbitniji dimenzije i način na koji želite zatvoriti vaš objekat. Za više informacija pozovite nas na mjerenje kako bismo vam formirali našu najpovoljniju ponudu. 

Posljednje novosti

 • Preselili smo se - nova lokacija u Sarajevu

  Preselili smo se - nova lokacija u Sarajevu

  Dragi naši klijenti, poslovni partneri, saradnici i prijatelji, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da nas od danas možete posjetiti na novoj adresi u Sarajevu, Aleja Bosne Srebrene 61. 

 • Kako odabrati idealan suncobran?

  Kako odabrati idealan suncobran?

  Reklamni suncobrani predstavljaju najjednostavniji i najpovoljniji način da stvorite hlad u bašti vašeg ugostiteljskog objekta, ali i da na vidljiv način istaknete vaš brend. Uspjeh ili neu...

 • Smjernice za sprovođenje propisane epidemiološke zaštite u ugostiteljskim objektima

  Smjernice za sprovođenje propisane epidemiološke zaštite u ugostiteljskim objektima

  U ovom izazovnom vremenu za sve nas, veoma je bitno obezbjediti sigurno okruženje za sve naše uposlenike i goste. Poslodavci trebaju poštovati dobre higijenske prakse i već utvrđene standarde...