Politika kolačića

Šta je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na ličnom računaru u trenutku pregleda internet stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internet stranicu (jezik ili adresa) pa ih pri ponovnom pokretanju iznova aktiviraju. Takve informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačići su neophodni za funkcionisanje stranice i njeno korištenje. Kolačići nam pomažu da dobijemo pregled vaših posjeta našoj stranici, kako bismo na što bolji način mogli optimizovati stranicu vašim potrebama. Također, koristimo kolačiće kako bismo vam mogli prikazati naše oglase i na drugim stranicama. Korištenjem kolačića vam prikazujemo relevantan sadržaj koji bi vas mogao interesovati.

Koliko dugo kolačić ostaje sačuvan?

Vremenski period tokom kojeg će kolačići biti spremljeni na vašem uređaju može varirati.
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računara po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih web stranice pohranjuju privremene podatke, poput artikala u korpi za kupovinu.
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja programa internet pretraživača. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta web stranici koju često posjećujete. Stalni kolačići ostat će na računaru danima, mjesecima, čak i godinama.

Kako možete odbiti kolačiće?

Kolačiće uvijek možete i odbiti, putem vašeg kompjutera, tableta ili mobitela, tako da izmijenite postavke u svom pregledniku. O vrsti preglednika koji koristite ovisit će gdje se ove postavke nalaze. Ukoliko izmijenite postavke, molimo da imate na umu da će postojati određene funkcije i usluge koje nećete moći koristiti jer se iste oslanjaju na mogućnost stranice da zapamti odabire koje ste prethodno napravili.

Koristi li www.suman.hr kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naša web stranica omogućila bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Koje kolačiće koristi www.suman.hr?

Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internet pretraživača u kojem radite.
Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ''zabilježeni'' u Vašem internet pretraživaču dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete.
Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju Vaše privatne podatke.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ova stranica omogućuje mjerenje posjećenosti stranica, Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti i Facebook pixel koji bilježi kada posjetilac s Facebooka dođe na našu web stranicu i te podatke šalje Facebook Ads Manageru. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane Google Analyticsa, zabranite ih na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout